Kőbányai pincerendszer megtekintése - 2017.05.06.

Dátum: 

2017.05.06

Lehetőség nyílt a kőbányai pincerendszer megtekintésére.

Kőbányai pincerendszer megtekintése - 2017.05.06.

Időpont 2017. május 6. szombat. A pincetúra indulási időpontja 10 óra, a csoport minimális létszáma 16 fő, maximális létszáma 40 fő!

Van lehetőség második csoport indítására, ha annak létszáma eléri 16 főt.

A túra hossza kb. másfél óra.

Jelentkezési határidő: 2017. április 16. Ha eddig az időpontig nem jön össze legalább egy csoport, akkor a programot lemondjuk! 

A pincerendszer nem nyilvánosan látogatható, csak rendezvények idején vagy külön szervezett program keretében tekinthető meg, emellett nagyon gyakran bérelik ki pl. filmforgatásokhoz,

A pincelátogatás költsége klubtagok és közeli hozzátartozó családtagjaik részére: 1300 Ft/fő, amely tartalmazza a belépődíjat  (500 Ft/fő) és a kísérők díját (20 személyenként egy kísérő kötelező). Nem klubtagok részére 1500 Ft. A programot a Megane Klub tagjai részére szervezzük, így nem klubtagként csak klubtag ismerőseként, a klubtag jelentkezésével együtt tudunk jelentkezőket fogadni. 

Amennyiben egy csoport létszáma nem éri el a 16 főt VAGY meghaladja a 20 főt, de nem éri el a 32 főt, úgy a kísérők fix díja miatt a részvételi díj minimálisan emelkedhet.

A túra zárórésze a Dreher-villa megtekintése, amely csak ilyen túra során tekinthető meg. A villában számos régi berendezési tárgy maradt meg annak ellenére, hogy utolsó funkciója a munkásőrség bázisa volt. Ebből az időszakból is maradtak fenn érdekes elemek a villában.

Tervezett program (nem végleges):

 • 9:30-tól gyülekező a pince bejáratánál
 • 10:00 - 11.30 pincerendszer túra
 • 12.00 Helytörténeti Gyűjtemény, vezető Verbai Lajos
 • 13:00 Tűzoltómúzeum
 • 14:00-tól ebéd egyénileg, szabadprogram az Óhegy-parkban

 

 • Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény - A Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény Látványtár célja megmutatni a főváros egy kerületének valós történelmi értékeit, amely legtöbb esetben az egész ország progresszív haladását tudta szolgálni földrajzi sajátosságaival, geológiai adottságaival, mezőgazdaságával, állattenyésztésével, kőbányászatával, valamint tégla-, vas-, élelmiszer-, gyógyszer-, porcelán-, kéziszerszám- és elektronikai iparával. Kőbánya történetét Verbai Lajos, a gyüjtemény vezetője mutatja be.
   
 • Conti-kápolna - A XVIII. században kolerajárvány pusztított Kőbányán is. Az olasz származású Conti Antal Lipót kőfaragómester és felesége, Drenker Krisztina megmenekült a járvány elől. Ennek emlékére építtették 1739 és 1740 között a kápolnát a segítő Szűz Mária tiszteletére - a kápolna kinyittatása nem biztos, hogy megoldható, ezért nincs a programban. 
   
 • Tűzoltómúzeum - az 1955-ben megnyitott Tűzoltómúzeumban már járt a Klub 2007. februárjában, de azóta új tagjaink vannak és a kiállítás is megújulhatott.
   
 • Csősztorony - 1844-ben épült romantikus épület, melyből az akkor itt elterülő szőlőt felügyelték a szőlőcsőszök. 1875 környékén egy súlyos filoxériavész vetett véget a az itteni szőlőtermesztésnek. A toronyból csodálatos kilátás nyílik Budapestre, hiszen az Óhegy 148 m-es tengerszintfeletti magassága nem sokkal marad el a Gellérthegy magasságától.

Ezek megtekintése ingyenes.

A nap további részében szabadprogram az Óhegy-parkban, ahol több játszótér és közlekedési park várja a gyerkekez. Ebéd lehetőség a Csősztorony bisztróban. a Torockó Étteremben vagy a Zila vendéglőben

A pontos program április közepéig kerül kidolgozásra.

NickLétszámMegjegyzésMódosítás
PhoerePince: 7 fő
Tűzoltómúzeum: 7 fő
Helyt. gyűjtemény: 7 fő
Éttermi ebéd: Nem
 
TazmanPince: 2 fő
Tűzoltómúzeum: 2 fő
Helyt. gyűjtemény: 0 fő
Éttermi ebéd: Igen
 
TiburciusPince: 4 fő
Tűzoltómúzeum: 4 fő
Helyt. gyűjtemény: 4 fő
Éttermi ebéd: Nem
az ebéd még kérdéses... 
Bors őrmesterPince: 2 fő
Tűzoltómúzeum: 0 fő
Helyt. gyűjtemény: 2 fő
Éttermi ebéd: Nem
 
RickóPince: 4 fő
Tűzoltómúzeum: 4 fő
Helyt. gyűjtemény: 4 fő
Éttermi ebéd: Nem
 
KopiPince: 1 fő
Tűzoltómúzeum: 1 fő
Helyt. gyűjtemény: 1 fő
Éttermi ebéd: Nem
 
Eladó OPEL ASTRA H Caravan 1.7 CDTI Classic

Kedvezményt biztosító partnereink