Formula.hu

Tényleg ennyire behozták a Mercedest?

A téli tesztek után is magasan a Mercedes istállót tartják a világbajnokság esélyesének. Niki Lauda azonban figyelmeztetett, az előny jelenleg egészen kicsi, azt is elárulta, mit mutatnak az adatok.

A McLaren nem a legjobban készült fel

Nagy optimizmussal vágott neki a téli teszteknek a wokingi istálló, miután megszabadultak a Hondától három év után. Most azonban elismerték, a felkészülés elég hiányosra sikeredett.

A Sauber pilótájának súlyos problémái

Bár a tavalyi évben Pascal Wehrlein öt, Marcus Ericsson egy pontot sem szerzett, a Saubernél az évad második felében szoros volt a verseny. Pedig a svédnek „súlyos” gondjai adódtak.

Több előzést láthatunk Melbourne-ben?

A tavalyi, igen kevés előzést hozó idénynyitó negatívumát nem szeretné megismételni az FIA, így újabb DRS zónát helyez el a pálya egy másik pontján. Vajon ettől valóban több pozíciócsere lesz?

Kubica a teljes visszatérésről beszélt

Elégedett tesztpilótai szerepkörével, ám a téli tesztelés extra motivációt és étvágyat hozott számára a teljes éves visszatéréshez. Mennyi esélye van erre a hét évet kihagyó lengyelnek?

Ricciardo: Inkább csattanok, de megpróbálom

Sok pilóta vallja, hogy inkább a kivárós taktika vezet eredményre és kevésbé kockáztatnak. Daniel Ricciardo nem tartozik közéjük, az ausztrál inkább vállalja az ütközés rizikóját, de előzne.

Ilyen durván feljött a Honda a Renault-ra?

Régóta beszédtéma, hogy a Red Bull és a francia motorszállító közti szövetségnek az idei év végén vége szakad. Források azt is tudni vélik, jelenleg pontosan mennyi a Honda lemaradása. Nem sok.

Bottas adott esetben összeveszhet Hamiltonnal

Remek párost alkot a Mercedesnél Valtteri Bottas és Lewis Hamilton. A szakembereken kívül azonban maga a finn is úgy gondolja, ha ő is igazán esélyessé válik, komoly súrlódások történhetnek.

Hamilton: Lakótelepről lehetetlen bekerülni

Az autósport rendkívüli költségeket kíván a résztvevőktől. Ez azonban nem kizárólag a résztvevő istállókra igaz, hanem a bekerülni kívánó fiatalok is ezzel találkoznak a kisebb kategóriákban.

Ennyit költenek idén a csapatok az F1-ben

A Formula-1 rettentően drága sportág, különösen az utóbbi évtizedekben. De melyik csapat mennyi pénzzel gazdálkodik idén? A korábbi évtizedekhez képest ez milyen változást jelent?

Valóban ez lenne Hamilton gyenge pontja?

A 2016-os világbajnok az esélyeket latolgatva arra figyelmeztet, a riválisoknak ki kell tudniuk használni Lewis Hamilton egyetlen gyenge pontját, mert amikor viszont formában van, verhetetlen.

Ne maradj le semmiről az Ausztrál Nagydíjon!

Magyar idő szerint hajnali futam, új kezdési időpont, vasárnap még egy óraátállítással is fűszerezve - mutatjuk, hogy mikor kell hétvégén bekapcsolni a tv-t, hogy ne maradjunk le semmiről!

Ígéret a McLarentől: Hibák kijavítva

Igaz, hogy az F1 tavaly téli tesztidőszakához hasonlóan idén is gyakran sújtotta a McLarent műszaki hiba, de a csapatfőnök most ígéretet tett: a szezonnyitó előtt minden technikai zűrt elhárítottak.

Vandoorne sokat dolgozott, magabiztos

A McLaren belga F1-es pilótája szerint nem tudhatják, hogy pontosan hol állnak az erősorrendben, de pénteken a lehető legtöbb időt kell a pályán tölteniük, aztán a többi majd kiderül.

Alonso tűkön ülve várja már az első futamot

"Végre versenyezhetünk!" és "Alig várom már!" - ilyen mondatokat fogalmazott meg a McLaren spanyol F1-es klasszisa, szemmel láthatóan tényleg nagyon szeretne már autóba ülni.

Új rendszerrel jelöli ki a gumikat a Pirelli

Egy új szoftvert használnak, melynek lényege, hogy a lehető legizgalmasabb kombinációt állítsa össze minden F1-es hétvégére annak érdekében, hogy minél több akciót lássunk a pályán.

McLaren: Alonso más lett 2018-ra

A wokingi F1-es alakulat vezetője úgy véli, szemmle látható jele van annak, hogy spanyol pilótája megváltozott mentalitással vág neki az idei szezon küzdelmeinek.

Egész hétvégén eshet az eső Melbourne-ben

A 2018-as F1-es szezon első hétvégéjére borús időt jósolnak a meteorológusok: az idénynyitó mindhárom napján megnyílhatnak az ég csatornái az Albert Park-i, utcai aszfaltcsík felett.

Kik a csapatok tesztpilótái 2018-ban?

A 20 állandó versenyző mellett a csapatok számos pilótát tudnak soraikban: összegyűjtöttük a tartalékokat, teszt- és fejlesztőpilótákat, valamint a juniorprogramok tagjait is.

Megkeresték Hamiltont a Ferraritól

A vörös a kedvenc színe, és hatalmas Ferrari-rajongó: ilyeneket mondott az F1 címvédője, miután főnöke a Mercedesnél arról beszélt, fél a pilóta átigazolásától Maranellóba.

Oldalak