Formula.hu

Hamilton üzenete Schumachernek

A négyszeres világbajnok brit pilóta az idei évben érte el, majd döntötte meg Michael Schumacher első rajtkockás rekordját. Most ismét erre a fantasztikus eseményre emlékezett.

Ecclestone: Számomra Prost a legjobb

A Formula-1 mindenható ura volt hosszú évtizedeken át, most nyugalmasabb időszak köszöntött az életébe. Ismét véleményt mondott a száguldó cirkuszról, minden tekintetben.

Sainz nem is dönthetett volna jobban

A spanyol F1-es pilóta szezon közben váltott csapatot, és milyen jól tette: egyrészt a győztes oldalra került a bajnoki hatodik helyért vívott harcban, másrészt sikerült megalapoznia 2018-as szezonját is.

Emiatt volt Verstappen lenyűgöző idén

Rengeteg balszerencse, némi sikerrel fűszerezve - címszavakban ez Max Verstappen 2017-es F1-es szezonja, főnöke azonban kiemelte, hogy mi nyűgözte le benne leginkább.

Vettel az előrelépés miatt hosszabbíthatott

A 2017-es szezonba érkezve az volt az egyik fő kérdés, Sebastian Vettel marad-e a Ferrarinál, vagy az olaszok tovább csúsznak lefelé és inkább továbbáll? A Scuderia gyorsan eloszlatta a kételyeket.

Elnyomják Raikkönent, vagy már nem elég gyors?

Az utóbbi években zömmel kikap az aktuális csapattársaktól Kimi Raikkönen, de ennek csak a finn gyengesége lenne az oka, vagy az istálló eleve vízhordóként tekint a jégemberre?

Ferrari-analízis 2017

Kiváló téli fejlesztési időszak után a Scuderia és Sebastian Vettel nagyon egymásra talált. Bár a második félév már nem sikerült túl fényesre, az olaszok büszkék lehetnek idei előrelépésükre.

Másféle nyomás van a Renault-n

A francia motorgyártó ügyfélköre a McLaren révén új partnerrel bővült 2018-ra, a wokingi F1-es alakulatnak pedig feltett szándéka, hogy győzelmeket szerez majd a Renault erőforrásaival.

Hamilton képességei lenyűgözték Allisont

James Allison 2017 elején csatlakozott a Mercedeshez, így már majdnem egy éve dolgozik együtt Hamiltonnal. A mérnök nem győzte dicsérni a négyszeres világbajnokot.

Ross Brawn reagált a motorhang hiányára

Motorfronton a helyzet nem egyszerű. A jelenlegi szállítók nem akarnak változást, a Formula-1 vezetése azonban az új gyártókat és a rajongókat is szeretné a száguldó cirkuszba vonzani.

Verstappen megbékélt austini büntetésével

A fiatal holland versenyző az ötmásodperces büntetés tényét már elfogadta, ám azt változatlanul vitatja, hogy azon a futamon kizárólag ő követett el ehhez hasonló szabálytalanságot.

Vandoorne tudna vezér lenni a McLarennél

Ha Alonso elhagyná a csapatot, a belga kész lenne átvenni első számú szerepét. Elárulta azt is, különleges viszony fűzi Sennához és 1988-as McLaren-Hondához.

Már jövőre elkapná a Red Bullt a McLaren

Eric Boullier kijelölte az utat: jövőre már a Red Bullt ostromolná a McLaren. A wokingiak a Honda hangzatos szlogenje, „Az álmok ereje” után igazi erőt remélnek a Renault erőforrásától.

Rosberg legjobb és legrosszabb pillanata

Nico Rosberg 2016-ban, hosszú évek próbálkozása után megnyerte a világbajnoki címet. De ezen kívül is őriz egy igazán felejthetetlen emléket a Formula-1-ből, de megosztotta arcpirító eseteit is.

Raikkönen: Ha nem akarnék nyerni, nem lennék itt

Élvezi a versenyzést és lobog benne a győzelem iránti vágy, állította egy interjúban Kimi Raikkönen, akinek motivációját sokszor megkérdőjelezik. Közel ötödik éve koplal, így már nagyon éhes a sikerre.

Szinte még zöldfülű, de már legyőzné csapattársát

Első teljes szezonját teljesítette az F1-ben, pár futam után azonban máris jóval tapasztaltabb csapattársa nyakában loholt Esteban Ocon. Évet értékelt, és egyik céljáról is beszélt a fiatal francia.

Marko: Kvjat jobb volt, mint Gasly és Hartley

Az oroszt elbocsátó Helmut Marko magasabbra helyezi a Danyiil Kvjatban rejlő tehetséget, mint a Toro Rosso 2018-as párosának adottságait – csakhogy előbbivel „valami a fejében történt”, és elvesztegette ígéretes jövőjét.

Verstappen: Végre nem játékautókat vezetünk

A Red Bull hollandja lekicsinylőn beszélt a versenygépekről, melyekkel két évig versenyzett, valamint első győzelmét szerezte. A mostani, nyersebb F1-esek sokkal inkább kedveznek stílusának.

Renault: Jóval nehezebb a visszatérés

Cyril Abiteboul egy interjúban elismerte, sokkal nehezebb dolguk van most visszakapaszkodni az élmezőnybe, mint azt a 2000 utáni visszatérésnél tették. De mi okozza a különbséget?

Giovinazzi azonnal lecsapna a lehetőségre

Annak ellenére, hogy Antonio Giovinazzit rövid idő leforgása alatt kétszer is visszautasították, egyáltalán nem adja fel a reményt. A tavalyi évből indul ki és ha esély kínálkozna, máris rácsapna.

Oldalak